Skip to main content

Onze voeten zijn het draagvlak van ons lichaam. Ze zijn zeer kwetsbaar en onmisbaar bij alles wat we doen. Met de juiste werkschoenen werk je veilig en comfortabel.
Het is niet altijd eenvoudig om wegwijs te raken in de verschillende pictogrammen, normeringen en keurmerken. Met de juiste hulp kan je op elke verpakking de nodige info terugvinden. Zo maak je steeds de beste keuze. Volg ook steeds de instructies in de handleiding voor een correct gebruik.

Werkschoenen

De graad van bescherming bij werkschoenen wordt aangetoond door de S normering. Hoe hoger het cijfer, hoe beter of uitgebreider de bescherming.

SB

Werkschoenen met een SB normering bieden je bescherming tegen minimale risico’s. Ze hebben enkel een versterkte veiligheidsneus van staal of composiet.

S1

Werkschoenen met een S1 normering hebben een versterkte veiligheidsneus van staal of composiet, een gesloten hiel en antistatische zool. Dankzij een energieabsorberende hiel werk je comfortabel bij elk karwei.
Veiligheidsschoenen met een S1P normering hebben bovendien een perforatiebestendige tussenzool.

S2

Werkschoenen met een S2 normering hebben dezelfde specificaties als een S1 normering en zijn ook waterafstotend.
Veiligheidsschoenen met een S2P normering hebben bovendien een perforatiebestendige tussenzool.

S3

Werkschoenen met een S3 normering hebben dezelfde specificaties als een S2 normering plus een geprofileerde buitenzool. Daardoor werk je zeer stabiel en comfortabel bij elk karwei.
Veiligheidsschoenen met een S3 normering hebben altijd een perforatiebestendige tussenzool.

S-normering werkschoenen

Veiligheidslaarzen

Normering S4 en S5 is voor veiligheidslaarzen.
Werklaarzen met een S4 normering hebben een versterkte veiligheidsneus van staal of composiet en zijn gemaakt van waterdichte materialen.
Werklaarzen met een S5 normering hebben dezelfde specificaties als een S4 normering en hebben een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.

Samengevat


Kies altijd veilige werkschoenen. De S normering helpt je in deze keuze. Bescherm je altijd zo goed mogelijk. Kies de persoonlijke beschermingsmiddelen die geschikt zijn voor een specifieke karwei. Zo werk je niet alleen veilig, maar ook beter en comfortabel.

  • Werk veilig dankzij werkschoenen met de juiste S normering
  • Hou rekening met de mogelijke risico’s, bescherm je maximaal
  • Werk altijd comfortabel en veilig
  • Tip: Vergeet zeker geen handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril
  • Tip: Vind het product dat je nodigt hebt in je dichtstbijzijnde bouwmarkt of tuincentrum