Skip to main content


Rozen staan in juni volop in bloei. Het moment om te genieten van je werk in de tuin. Verwijder de uitgebloeide bloemen zodat de plant geen energie steekt in het vormen van bottels, maar in het groeien van nieuwe bloemen.

Rozen snoeien

Wanneer rozen snoeien?

Rozen snoeien doe je best in maart van zodra het overdag niet meer vriest. Later op het jaar rozen snoeien kan ook, maar dan bloeien ze ook later. Snoei ze zeker niet vroeger, want dan zijn de bloemen vatbaar voor ziektes of kunnen de scheuten kapotvriezen bij nachtvorst.

Tips om rozen te snoeien

Snoei een roos altijd met een scherpe snoeischaar. Zo zijn de sneden in de plant mooi glad en is de plant minder vatbaar voor ziektes.
Kleedt je gepast bij het rozen snoeien. Losse kledij blijft makkelijk in een rozenstruik hangen. Best draag je een gladde regenjas zodat de doornen niet in je kleding blijven haken.
Bescherm je ook optimaal met geschikte tuinhandschoenen. Een goede handschoen om rozen te snoeien sluit goed aan en is prikbestendig. Zo bescherm je jezelf tegen irritaties en ongelukken. Ook kan je de geplukte rozen met veel zorg en tederheid behandelen.

Rozen-snoeien-doornen

Normeringen op tuinhandschoenen

Het is niet altijd eenvoudig om wegwijs te raken in de verschillende pictogrammen, normeringen en keurmerken op tuinhandschoenen. Met de juiste hulp kan je op elke verpakking de nodige info terugvinden. Zo maak je steeds de beste keuze in je bouwmarkt. Volg steeds de instructies in de handleiding voor een correct gebruik.
Prik- en snijweerstand bepalen van je tuinhandschoenen met de EN 388 normering
CE markering op persoonlijke beschermingsmiddelen


Busters, altijd goed beschermd!